+387 36 324-919

Posjet devetaša Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta Mostar 

Posjet devetaša Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta Mostar 

Dana 15. prosinca 2023. godine devetaši naše škole su u sklopu dodatne nastave iz njemačkog jezika imali terensku nastavu i posjetili su Knjižnicu Filozofskog sveučilišta sa knjižničarkom M. Marić. Tamo su učenici imali prigodu istražiti raznu literaturu koja ih zanima iz njemačkog jezika i književnosti i filma, iz drugih stranih jezika ili iz maternjeg jezika, te povijesti, zemljopisa i umjetnosti. Upoznali su se sa starim knjigama i najnovijim naslovima. Knjižnica je suvremena dobro informatički opremljena, a jedan dio služi kao čitaonica za učenje otvorenog tipa,dok je drugi dio zatvorenog tipa.

Osjetili smo božićno ozračje među studentima, a druženje s knjigama nas je ispunilo znanjem i osvježilo za nove poglede u život. Otvorili su nova pitanja za buduće željeno zanimanje i upis u srednju školu. Učenici su takoder istražili podrijetlo svog imena i prezimena ,doznali nešto novo ,te su naučili kako pronaći zanimljive informacije ,podatke i literaturu koja ih zanima .

Voditeljica fakultetske knjiznice gđa Ivana Vidačak im je preporučila najnovije naslove i upoznala ih sa knjižničnim fondom . Zaključili smo kako je knjižnica izvor znanja i informacija. Kulturno blago knjiga treba očuvati za buduće generacije i obećali ponovni posjet.

Podijeli:
Dr. Ante Starčevića bb 88000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
+387 36 324-919
© Copyright 2021. - Sva prava pridržana Osnovna škola Ilije Jakovljevića
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram