+387 36 324-919

Povijest škole

Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar osnovana je 11.3. 2003. godine Odlukom Općinskog vijeća Gradske općine Mostar – Zapad. Izgrađena je donatorskim sredstvima Vlade Japana u okviru projekta „Izgradnje osnovnih škola u Bosni i Hercegovini“. Ime je dobila po svestranom čovjeku, mostarskom književniku, odvjetniku, novinaru i esejistu Iliji Jakovljeviću koji je s posebnom ljubavlju pisao o svom zavičaju i Hercegovini. Na tome tragu, Hrvatska pošta d. o. o. Mostar je, obilježavajući Međunarodni dan materinskoga jezika, izdala je 2015. godine poštansku marku s njegovim likom. Školske 2020./ 21. godine skromno smo obilježili 18 godina rada, bez uobičajene svečanosti i zvanica zbog pandemije korona virusa.
Tijekom proteklih godina škola se stalno razvija i napreduje. Od početnih 486 učenika i 18 razrednih odjela, iz godine u godinu, bilježimo njihov rast. Danas školu pohađa 596 učenika raspoređenih u 29 razrednih odjela, a zaposleno je 55 djelatnika. Poslove pedagoškog rukovoditelja od osnivanja do danas obnaša ravnateljica Lidija Markotić. Imamo modernu i funkcionalnu školu, ugodne i opremljene kabinete te druge prateće sadržaje. Nastava je organizirana u više smjena, a samim tim je i zahtjevnija obzirom na okolnosti te potrebe učenika i zaposlenika. Kompletna nastava je stručno zastupljena.
Škola se nalazi u urbanom dijelu grada, multietična je i nema područnih odjela. Prepoznajemo se po dobroj organizaciji poslova na svim razinama, kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete rada, partnerskom i suradničkom odnosu s roditeljima, humanitarnom radu, otvorenosti prema lokalnoj zajednici i institucijama.
Naše bogatstvo je u ljudskom potencijalu koji njegujemo s odgovornim nastavnim kadrom. Isto tako, roditelji učenika koji razumiju život škole i kontekst u kojemu se škola nalazi, pomažu u poboljšanju rada aktivno participirajući. Na putu stalnog razvoja osnažujemo svoje odnose mijenjajući sebe. U duhu demokratskih načela želimo razvijati povjerenje, iskrenost, međusobno uvažavanje te stvoriti okružje u kojem ćemo svi biti jednako važni i zaslužni.

Dr. Ante Starčevića bb 88000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
+387 36 324-919
© Copyright 2021. - Sva prava pridržana Osnovna škola Ilije Jakovljevića
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram